Witte-wijnfondue

seasons

23-10-2013 10:54:00

Witte wijn-fondue

Witte wijn-fondueIn het ene Zeeland is een wijngaard van 10 hectare al enorm, in het andere beginnen ze pas te praten bij 1200. Onze tegenvoeters kennen een wijntraditie van een paar eeuwen, wij nog maar van een paar jaar. Prille ondernemingszin tegenover stevige ervaring. Met één overeenkomst: de in zilte wind gerijpte druiven leveren bij beide de beste wijnen. En dat veegt alle verschillen van tafel. Witte-wijnfondue Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: – 25 gram gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) – 250 milliliter iets zoete 
witte wijn – 1 eetlepel maïzena – 2 eetlepels Marsala – 2 knoflookteentjes – sap van een citroen – 350 gram mozzarella, geraspt – 175 gram Parmezaanse kaas, geraspt – 125 gram roomkaas – zout – peper – tijm – venkel – ciabatta – salami Bereiding: • Week de porcini circa 15 minuten in 
de wijn. • Roer een papje van de maïzena en de Marsala. • Wrijf een gietijzeren pan of caquelon 
in met de knoflook. • Giet de wijn, de paddenstoelen en het citroensap in de pan en breng dit net aan de kook. • Neem de paddenstoelen uit het mengsel en houd ze apart. • Voeg al kloppende met een garde handje voor handje de kaas toe. • De fondue moet niet koken, maar de kaas moet wel mooi smelten. • Voeg als laatste de roomkaas en het papje van de maïzena toe en klop nog goed door. • Meng de paddenstoelen door de fondue. • Breng op smaak met zout, peper en tijm. • Serveer met stukjes venkel, knapperige ciabatta en salami. Drink hier een volle, iets zoetere wijn bij die ook gebruikt kan worden om de fondue mee te maken, zoals de Schouwen-Duivelandse Barrique + van De Kleine Schorre. Tekst en recepten Dosia Brewer Fotografie Rob van der Vet  
 Styling Jan Willem van Riel Bereiding Sander de Ponti

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!

Meer Hoofdgerecht