Wintergroen-salade

seasons

2 oktober 2009

Met rucola, broccoli, courgette en kruiden Voor 2 personen

  • 600 g groene groenten (bv. broccoliroosjes, bonen, peultjes, spinazie, courgette)
  • zout
  • 1 venkelknol
  • 1 kleine rijpe avocado
  • 1 bosuitje
  • 50 g roquefort
  • 2 el boter
  • peper van de molen
  • 1 bosje rucola
  • enkele kruidentakjes (bv. peterselie, dragon, kervel)
  • 1 citroen
  • 6 el olijfolie

Snijd de groene groenten klein. Blancheer de bonen 4 min. in kokend water met zout. Doe er de broccoli, courgette en peultjes bij en kook nog 4-5 min. Haal alles uit het water, spoel koud af en laat goed uitdruipen. Halveer de venkel in de lengte en schaaf of snijd in schuine dunne schijven. Halveer de avocado, snijd in partjes, verwijder de schil en snijd in blokjes. Snijd het bosuitje fijn. Verkruimel de roquefort. Verhit de boter in een pan en bak de groene groenten en de venkel kort op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Meng met de rucola, avocado en kruiden in een schaal. Pers de citroen uit, verwarm het sap in een pan, roer de olijfolie erdoor, en breng op smaak met zout en peper. Roer het bosuitje er door en giet alles over de salade. Bestrooi met de verkruimelde roquefort.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht