Walnoot-marshmallow

seasons

29 september 2009

Walnoot-marshmallow

  • 375 gram suiker
  • 150 milliliter water
  • 3 eetlepels bruine keukenstroop
  • 8 blaadjes gelatine
  • 3 eiwitten
  • 125 gram walnoten, grof gehakt
  • 50 gram kristalsuiker
  • ½ theelepel kaneel
  • extra nodig: een keukenmachine en een suikerthermometer

Bekleed een bakblik van 27×17 cm met een opstaande rand van minimaal 3 cm met bakpapier en bestrooi het papier gelijkmatig met een derde deel van een mengsel van de walnoten, kristalsuiker en kaneel. Week de gelatine in koud water. Doe de 375 gram suiker met het water in een steelpan, roer 1 keer en kook het geheel tot de suiker is opgelost. Voeg de keukenstroop toe en kook het mengsel verder tot het 124 ˚C is. Begin 3 minuten voordat deze temperatuur is bereikt de eiwitten tot schuim te kloppen. Schenk al kloppend de hete suikersiroop in een dunne straal op het stevige eiwitschuim. Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe aan de hete massa en blijf kloppen tot de massa nog lauw aanvoelt. Schenk de massa in het voorbereide bakblik; deze vloeit langzaam uit tot de bovenkant vlak is. Bestrooi het mengsel met de helft van het overgebleven notenmengsel en laat het minstens 2 uur afkoelen (eventueel in de koelkast). Keer de plak na het afkoelen op een snijplank en verwijder het bakpapier. Doop een scherp mes in heet water. Snijd de plak in repen en knip de repen in stukken met een schaar. Wentel de stukken in het laatste deel van het notenmengsel.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht