Walnoot-maantjes

seasons

25 januari 2011

Voor ca. 50 koekjes Nodig

  • 200 gram gepelde walnoten
  • 150 gram ontvliesde amandelen
  • 2 eiwitten
  • 200 gram poedersuiker + extra om uit te rollen
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 theelepel sinaasappelrasp
  • 50 gram amandelsnippers
  • 50 gram pure chocolade

Verwarm de oven voor op 140 °C. Maal de walnoten en de amandelen. Klop de eiwitten met een elektrische mixer heel stijf. Meng de poedersuiker met de kaneel en de sinaasappelrasp en meng snel in 2 delen door het eiwit. Meng de gemalen walnoten en amandelen en schep 2/3 deel door het eiwit. Kneed de rest van de noten door het deeg. Bestrooi het aanrecht met poedersuiker. Verdeel het deeg in 4 delen, rol telkens een deel van het deeg uit en steek er met een koekjessteker maantjes uit. Druk er zachtjes de amandelsnippers op. Bak de koekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat in ca. 20 minuten gaar. (De koekjes zullen van onder nog een beetje slap zijn.) Laat helemaal afkoelen. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron op 900 Watt (roer dan om de minuut door). Maak met de chocolade het patroon op de koekjes en laat hard worden.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht