Waldorfsoep

seasons

7 July 2014

waldorfsoep

waldorfsoepDeze soep is zacht en romig, maar krijgt de frisse, knapperige touch van de Waldorfsalade mee door de stukjes appel en walnoot. Waldorfsoep Voor 6-8 personen Ingrediënten: – 1 selderijknol (circa 1 kilo) – 3 zure appels (Granny Smith) – 25 gram boter – 1 ui, gesnipperd – 1 eetlepel mosterd – 1 liter groentebouillon – zout, peper – 200 milliliter crème fraîche – 50 gram walnoten, grof gehakt – (evt. grof gehakte peterselie) Bereiding: • Schil de selderijknol en snijd hem in blokjes. • Schil 2 appels, verwijder de klokhuizen en snijd de partjes 
in blokjes. • Smelt de boter in een soeppan en bak de ui op laag vuur glazig. • Voeg de selderij, de appel, de mosterd en de groentebouillon toe en breng aan de kook. Kook alles 10-15 minuten of tot de selderijblokjes zacht en gaar zijn. • Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Zeef de soep eventueel voor een nog gladder resultaat. • Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat mosterd. • Roer de helft van de crème fraîche er door. • Snijd de laatste appel in partjes, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees met schil en al in blokjes. Meng met de walnoten (en eventueel de peterselie). • Garneer elk bordje of kom soep met een dot crème fraîche en het walnoten-appelmengsel. Productie en receptuur Dosia Brewer   Fotografie Rob van der Vet   Styling Jet Krings   Bereiding Yvonne Jimmink


Gratis voor jou



Meer Overig