Waldorfsoep

seasons

7 July 2014

waldorfsoep

waldorfsoepDeze soep is zacht en romig, maar krijgt de frisse, knapperige touch van de Waldorfsalade mee door de stukjes appel en walnoot. Waldorfsoep Voor 6-8 personen Ingrediënten: – 1 selderijknol (circa 1 kilo) – 3 zure appels (Granny Smith) – 25 gram boter – 1 ui, gesnipperd – 1 eetlepel mosterd – 1 liter groentebouillon – zout, peper – 200 milliliter crème fraîche – 50 gram walnoten, grof gehakt – (evt. grof gehakte peterselie) Bereiding: • Schil de selderijknol en snijd hem in blokjes. • Schil 2 appels, verwijder de klokhuizen en snijd de partjes 
in blokjes. • Smelt de boter in een soeppan en bak de ui op laag vuur glazig. • Voeg de selderij, de appel, de mosterd en de groentebouillon toe en breng aan de kook. Kook alles 10-15 minuten of tot de selderijblokjes zacht en gaar zijn. • Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Zeef de soep eventueel voor een nog gladder resultaat. • Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat mosterd. • Roer de helft van de crème fraîche er door. • Snijd de laatste appel in partjes, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees met schil en al in blokjes. Meng met de walnoten (en eventueel de peterselie). • Garneer elk bordje of kom soep met een dot crème fraîche en het walnoten-appelmengsel. Productie en receptuur Dosia Brewer   Fotografie Rob van der Vet   Styling Jet Krings   Bereiding Yvonne Jimmink


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig