Tartelettes met bessenjam

seasons

01-10-2009 09:50:16

Voor deze taartjes hebben we loganberry’s en black velvet gebruikt. U kunt ook andere bessen gebruiken. Kies dan wel voor soorten met een verschillende kleur. Tartelettes met bessenjam Voor 6 stuks Voor de bessenjam:

  • ½ citroen
  • 125 gram loganberry’s (of frambozen)
  • 125 gram black velvet (of bramen)
  • 200 gram geleisuiker 

Voor de tartelettes:

  • 250 gram bloem
  • 50 gram poedersuiker
  • zout
  • 125 gram koude boter
  • 1 ei
  • 100 gram amandelspijs
  • 125 milliliter crème fraîche

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en pers de citroen uit. Was de bessen in een zeef, laat ze even uitlekken en dep ze droog. Doe elke bessoort in een aparte, roestvrijstalen pan en roer om met de citroenrasp, 1 eetlepel citroensap en de geleisuiker. Laat ze zo een nacht staan. Breng de volgende dag de bessen met suiker al roerend aan de kook en laat ze 4 minuten goed borrelend doorkoken. Laat de confiture afkoelen. Meng voor het deeg de bloem, poedersuiker en een snufje zout in een kom. Snijd de boter in kleine stukjes en schep ze door de bloem. Wrijf de bloem en boter met de toppen van uw vingers tot een kruimelig deeg. Voeg het ei toe en meng alles met een koele hand tot een soepel deeg. Vorm het deeg tot een bal en laat deze verpakt in plasticfolie een halfuur in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 200° C. Prak in een diep bord het amandelspijs los en meng de crème fraîche erdoor. Vet 6 eenpersoons taartvormpjes (doorsnede 10-12 cm) in met wat boter. -Verdeel het deeg in 6 stukken en rol ze op een met bloem -bestoven werkvlak uit tot dunne ronde lapjes. Bekleed de vormpjes met deeg en druk het aan de randen goed aan. Snijd het overtollige deeg langs de bovenranden weg. Verdeel het amandelspijsmengsel over de bodem. Bak de taartjes in het midden van de oven in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar. Vul de taartjes uit de oven met de bessenjam en laat ze afkoelen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Nagerecht