Sterrenkoekjes

seasons

02-10-2009 07:34:52

Ingrediënten:

  • 500 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • ¼ theelepel gemalen kruid-nagels
  • 140 gram roomboter
  • 170 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 3 theelepels donkere stroop
  • 2 eetlepels schenkstroop
  • 1 ei, losgeklopt
  • 300 gram poedersuiker
  • bakpapier
  • deegroller
  • spuitfles met kleine opening

Koekjes Zeef bloem, bakpoeder, zout en specerijen in een grote kom. Verwarm roomboter, suiker en stroop 3 tot 4 minuten in een pannetje op het fornuis tot de roomboter is gesmolten. Roer alles goed door. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en schenk er het roombotermengsel en het ei in. Roer alles goed door elkaar en leg het nog warme deeg op een met bloem bestoven aanrecht. Druk het deeg uit tot een grote lap van 0,5 cm dik. Neem de tekeningen van de sterren (zie www.seasons.nl) over op bakpapier. Knip uit. Leg ze op het uitgerolde deeg en snijd ze met een aardappelmesje uit. Leg de vormen met behulp van een spatel op de bakplaat. Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180˚ C tot ze een beetje gerezen, in het midden nog zacht en donkergoudbruin zijn. Wilt u de koekjes met een lint ophangen, maak dan met een houten prikker een gaatje in de bovenkant. Laat de koekjes op een rooster afkoelen. Decoreer de koekjes, als ze afgekoeld zijn, met stippen en sterren van wit glazuur. Glazuur Doe een paar eetlepels net niet kokend water in een grote kom en roer de gezeefde poedersuiker erdoor. Voeg eventueel nog wat water toe zodat het een dikke pasta wordt. Vul de spuitfles met het glazuur.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Overig