Spruitjessoep met kastanjes

seasons

22 September 2009

Spruitjessoep met kastanjes Voorgerecht voor 4 personen

  • 400 gram spruitjes
  • 25 gram boter
  • 100 gram spekblokjes
  • zout
  • 100 gram gare kastanjes (eventueel uit pot of blik)
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 20 centiliter room
  • zout en peper

Maak de spruitjes schoon. Verhit de boter in een koekenpan en bak het sjalotje met de spekblokjes 
en de kastanjes op laag vuur circa 5 minuten. Breng 6 deciliter water met zout aan de kook en doe er de spruitjes in. Kook de spruitjes in circa 5 minuten gaar. Vang het kookwater op. Spoel de spruitjes 
af onder koud water en houd ¼ apart. Doe de 
rest weer in het kookwater, pureer alles met een staafmixer en meng er de achtergehouden spruitjes, het spekmengsel en de room door. Breng op smaak met zout en peper. Warm nog even door, maar laat niet meer doorkoken.


Gratis voor jou



Meer Bijgerecht