Schorseneren-pompoentaart
22-09-2009 12:42:21
Schorseneren-pompoentaart Hoofdgerecht voor 4-6 personen
- 600 gram pompoen
- 200 gram Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 3 takjes rozemarijn
- 200 gram schorseneren
- scheutje melk
- 100 gram ricotta
- 3 eieren
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- boter om in te vetten
- zout, versgemalen peper
Schil de pompoen, snijd hem in parten en verwijder de zaadjes. Rasp het vruchtvlees. Rasp ook de Parmezaanse kaas. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de ui in circa 5 minuten glazig. Snijd de rozemarijnnaaldjes van 2 takjes fijn. Maak de schorseneren schoon, schil ze en snijd ze doormidden. Kook ze in water met een scheutje melk en het laatste takje rozemarijn in 10 minuten iets gaar. Spoel ze af onder koud water. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Vet een taartvorm in met boter. Meng in een kom de pompoen, de kaas, de ricotta, de ui, de rozemarijnnaaldjes, de eieren en het bakmeel en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Zet de schorseneren tegen de rand en schep dan het pompoenmengsel in het midden. Bak de taart in 35-40 minuten gaar. Lekker met een frisse salade. Serveer eventueel met wat extra geraspte Parmezaanse kaas.