Salade met aardappelen, kapucijners en knoflookdressing

seasons

30 March 2010

Voor 6 personen

  • 8 Sint Pieterse aardappelen of vastkokende primeur aardappelen
  • olijfolie
  • 500 gram verse kapucijners in de dop
  • 500 gram verse doperwten in de dop
  • 8 knapperige Chinese koolbladen
  • 1 citroen
  • 2 verse jonge knoflookbollen
  • 6 eetlepels olijfolie extra vierge
  • extra: bakplaat bekleed met bakpapier

1 Verwarm de oven voor op 225 ºC. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in partjes. Schep ze op de bakplaat om met een beetje olijfolie zodat ze rondom met een dunne laag zijn bedekt. Rooster de aardappelen in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen tot lauwwarm. 2 Dop de kapucijners en doperwten. Kook ze samen in weinig water met zout in 2-3 minuten knapperig gaar. Giet ze af en spoel ze onder stromend water koud; laat ze goed uitlekken. 3 Snijd of scheur de gewassen Chinese kool klein. Verdeel het koolblad met de aardappelen, de kapucijners en de doperwten over 6 schaaltjes. 4 Boen de citroen schoon, rasp de helft van de gele schil eraf en pers de vrucht uit. Knip de malse stengels van de knoflookbollen in fijne ringetjes. Klop een dressing van de citroenrasp, 2 eetlepels citroensap, de knoflookringetjes, de olijfolie en versgemalen zout en peper. Sprenkel de dressing over de salade en hussel. Lekker met gegrilde koteletjes van het Mergellandlam.


Gratis voor jou



Meer Hoofdgerecht