Rucola-roomsoep

seasons

2 October 2009

Voor 4 porties Ingrediënten:

  • 150 g rucola
  • 200 g aardappelen, geschild en in kleine blokjes
  • 1 el boter
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml room
  • 800 ml groentebouillon
  • zout
  • peper van de molen
  • uienringen voor de garnering

Houd enkele blaadjes rucola heel voor de garnering en hak de rest in grove stukken. Verhit de boter in de pan en bak de sjalot glazig, pers de knoflook erbij, blus met de bouillon en room en voeg de aardappelblokjes toe Breng aan de kook en laat ca. 20 minuten op laag vuur afgedekt sudderen. Voeg de rucola toe en pureer alles in de blender. Breng op smaak met zout en peper. Vul de kommen met de soep. Steek de achtergehouden blaadjes rucola in de uienringen en leg ze op de soep.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht