Rozenbottel borrelhapje

seasons

28 juni 2010

In het juli-augustusnummer van Tuin&Co vertelt Hans van Hage van biologische rozenkwekerij De Bierkreek vol liefde over zijn prachtige bottelroos ‘Georg Ruf’. Hij geeft er meteen een lekker en bijzonder recept bij, dat ook bereid kan worden met andere biologisch gekweekte rozenbottels. Die zijn vanaf augustus te oogsten.Bereiding: Pluk een handvol onbespoten bottels van rimpelrozen Rosa rugosa als ‘Georg Ruf’ of ‘Scabrosa’. Was ze, snijd ze door midden, ontpit ze en haal de kroontjes eraf. Glaceer ze een paar minuten in een mengsel van kruidenazijn, een scheutje witte wijn en suiker. Als ze beetgaar zijn, de bottelhelftjes vullen met een goede roomkaas, bijvoorbeeld mascarpone. Toefje gember er op en een uurtje in de koelkast. Resultaat: een uniek borrelhapje!   Zie ook: www.bierkreek.nl

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht