Rettichpakketjes met gerookte eendenborst en sinaasappelmayonaise

seasons

14 June 2010

(Hapje of voorgerecht voor 6 personen)

  • 1 dikke, niet al te lange rettich
  • 250 gram gerookte eendenborst in plakjes
  • 1 sinaasappel
  • 4 eetlepels mayonaise
  • peper en zout
  • 4 satéprikkers of andere mooi prikkertjes

Schil de rettich en schaaf de wortel met een kaasschaaf in de lengterichting in lange niet al te dunne plakken. Leg de 6 breedste repen apart. Snijd de rest in dunne reepjes van 5 cm lang. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp van de helft de schil dun af. Dep de reepjes rettich droog met wat keukenpapier. Schil de sinaasappel dik en snijd 6 mooie partjes tussen de vliesjes uit. Knijp boven een bakje de rest van de sinaasappel uit tot u circa 1 eetlepel sap heeft. Meng er het raspsel en de mayonaise door. Breng op smaak met zout en peper. Beleg de plakken rettich met de eendenborst en bestrijk ze met wat sinaasappelmayonaise. Leg aan 1 kant van de plak ¼ van de reepjes rettich dwars op de plak. Leg er 1 partje sinaasappel op. Rol de plak op en zet hem vast met een prikker. Serveer met de rest van de sinaasappelmayonaise.


Gratis voor jou



Meer Bijgerecht