Rammenassoep met rammenas-chips

seasons

22-09-2009 11:00:41

Rammenassoep met rammenas-chips Voorgerecht of lunchgerecht voor 4 personen  

  • 500 gram rammenas + een lange dunne rammenas voor de chips
  • 25 gram boter
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 grote appel
  • 5 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels honing
  • 3 takjes lavas
  • versgemalen peper en zout
  • raapzaadolie of zonnebloemolie

Was de rammenas goed en houd de lange dunne knol apart. Schil de rest en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Smelt de boter in een soeppan en bak de rammenasblokjes even aan. Voeg de bouillon toe en kook de rammenas in ca. 20 min. gaar. Schil de appel en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Voeg de appel toe en warm even door. Voeg de crème fraîche toe. Pureer de soep in een keukenmachine of met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Wrijf in een vijzel 4 eetlepels olie met 1 eetlepel honing en de lavas tot een gladde saus. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Snijd de overgebleven ongeschilde rammenas in dunne plakjes en schep ze om met de olie en de rest van de honing. Besprenkel ze met peper en zout. Leg ze in een enkele laag op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in 25-30 minuten goudbruin. Warm de soep nog even door, maar laat niet meer koken. Druppel wat lavashoningolie over de soep en serveer er de chips bij.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Overig