Radicchio-salade met geroosterde peer en walnoten

seasons

29-09-2009 14:33:21

Radicchio-salade met geroosterde peer en walnoten Voorgerecht voor 4 personen

  • 2 rijpe peren
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 50 gram walnoten
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels witte balsamico-azijn
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout
  • 1 krop radicchio
  • ½ rode ui, in dunne ringen
  • 100 gram gorgonzola

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder het 
klokhuis. Schep ze om met 1 eetlepel olijfolie en rooster ze ca. 25 minuten op een met bakpapier bedekt bakblik in het midden van de oven. Rooster de walnoten ca. 2 minuten in een droge koekenpan. Voeg de honing toe en bak ca. 2 minuten mee tot de honing karameliseert. Neem uit de pan en laat op bakpapier afkoelen. Neem de peren uit de oven en laat ze afkoelen. Maak de radicchio schoon. Klop in een kommetje de rest van de olie, de azijn, versgemalen peper en het zeezout tot een dressing. Schep de peren, de radicchioblaadjes en de ui door de dressing en verdeel over 4 borden. Verdeel er de gorgonzola en de walnoten over.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Overig