Rabarbertaartjes

seasons

31-05-2010 08:32:05

Voor 4 taartjes van circa 15 centimeter doorsnee. In het voorjaar schieten de eerste rabarberstengels de grond uit. De jonge stengels smaken heerlijk in deze éénpersoonstaartjes. Ingrediënten voor het deeg:

  • 285 gram bloem
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ theelepel zout
  • rasp van ½ limoen
  • 175 gram koude boter in blokjes
  • 120 milliliter ijskoud water

Ingedriënten voor de vulling:

  • 700 gram rabarber
  • 150 gram frambozen
  • 25 gram bloem
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 225 gram suiker + extra om te besprenkelen
  • 25 gram gesmolten boter om te bestrijken
  • munt om te garneren

Doe bloem, suiker, zout, limoenrasp en boter in een kom en wrijf dit met de vingers snel tot een kruimelig mengsel. Giet er net zoveel ijswater bij tot de kruimels tot een bal te vormen zijn. Doe het deeg in een plastic zak en laat ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast. Maak de rabarber schoon en snijd de stengels in stukken van 2 à 3 centimeter. Meng de stukken in een kom met de frambozen, de bloem, het gemberpoeder en de suiker. Laat alles 5 tot 10 minuten staan. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Bekleed een bakblik met bakpapier. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol de stukken op een met bloem besprenkeld werkvlak uit tot circa 20 centimeter doorsnede. Verdeel de vulling over het midden van de cirkels, maar laat een grote rand vrij. Vouw de randen voorzichtig over een deel van de vulling heen. Bestrijk de randen met de gesmolten boter en besprenkel met suiker. Bak de taartjes in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten gaar en bruin. Neem uit de oven en laat op een rekje afkoelen. Garneer met een paar blaadjes munt. Lekker met crème fraîche.

Nu in de winkel!

Meer Nagerecht