Rabarber-aardbeien trifle
21-06-2010 08:00:08
- 250 g rabarber
- ½ dl sinaasappelsap
- 25 g suiker
- 200 g aardbeien, fijngeprakt
- 2 el bloemenhoning
- 8 plakjes cake van 1 cm dik, in blokjes
- ¼ l slagroom
- 1 bakje mascarpone (250 g) of volle kwark
- 2 à 3 el witte basterdsuiker
- paar takjes munt
Bereidingswijze: Was de rabarber en snijd de stengels in stukjes. Kook de rabarber met het sinaasappelsap en de suiker in ca. 10 minuten gaar. Laat de rabarber afkoelen. Schep de aardbeien met de honing door de afgekoelde rabarber. Klop de slagroom stijf en schep het met de basterdsuiker door de mascarpone. Schep 1/3 van het mascarponemengsel in een grote glazen schaal (of in 4 kleine glazen coupes of schaaltjes). Verdeel de helft van de cake eroverheen. Verdeel hierover 1/3 van de rabarber-aardbeiencompote. Schep er 1/3 van het mascarponemengsel op, gevolgd door de rest van de cake. Schep hierop nog 1/3 van de rabarbercompote. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover. Schep als laatste de rest van het rabarber-aardbeienmengsel mooi langs de rand en garneer met de munt.