Rabarber-aardbeien trifle

seasons

21 June 2010

aardbei-rabarber Ingrediënten:

  • 250 g rabarber
  • ½ dl sinaasappelsap
  • 25 g suiker
  • 200 g aardbeien, fijngeprakt
  • 2 el bloemenhoning
  • 8 plakjes cake van 1 cm dik, in blokjes
  • ¼ l slagroom
  • 1 bakje mascarpone (250 g) of volle kwark
  • 2 à 3 el witte basterdsuiker
  • paar takjes munt

Bereidingswijze: Was de rabarber en snijd de stengels in stukjes. Kook de rabarber met het sinaasappelsap en de suiker in ca. 10 minuten gaar. Laat de rabarber afkoelen. Schep de aardbeien met de honing door de afgekoelde rabarber. Klop de slagroom stijf en schep het met de basterdsuiker door de mascarpone. Schep 1/3 van het mascarponemengsel in een grote glazen schaal (of in 4 kleine glazen coupes of schaaltjes). Verdeel de helft van de cake eroverheen. Verdeel hierover 1/3 van de rabarber-aardbeiencompote. Schep er 1/3 van het mascarponemengsel op, gevolgd door de rest van de cake. Schep hierop nog 1/3 van de rabarbercompote. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover. Schep als laatste de rest van het rabarber-aardbeienmengsel mooi langs de rand en garneer met de munt.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht