Pruimentaart met zure room

seasons

1 oktober 2009

Ingrediënten:

  • 17 blaadjes fillodeeg (diepvries)
  • 15 rode pruimen
  • 75 gram amandelspijs
  • 150 gram boter, gesmolten
  • rasp van 1 citroen
  • 35 gram amandelsnippers
  • 20 gram gesuikerde gember, gehakt
  • 4 eetlepels suiker

Nodig: springvorm van 26 cm doorsnede Ontdooi het fillodeeg volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180˚ C. Snijd de pruimen doormidden en verwijder de pitten. Vul elke holte met een bolletje amandelspijs en druk de 2 helften weer op elkaar. Vet de springvorm in met wat van de gesmolten boter. Meng de citroenrasp door de rest van de gesmolten boter. Bestrijk 2 velletjes fillodeeg met wat -gesmolten boter met citroen en leg ze op de bodem van het bakblik. Strooi er wat amandelsnippers en wat -gember over. Bestrijk weer een velletje fillodeeg met wat gesmolten boter met citroen en strooi er wat amandelsnippers en wat gember over. Vouw het velletje dubbel en wikkel er een pruim in. Laat de bovenkant van de pruim vrij. Zet de pruim in de springvorm. Doe hetzelfde met de rest van de pruimen. Sprenkel er de rest van de boter en de suiker over en bak de taart in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar. Lekker met zure room.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht