Pruimen-port chutney

seasons

29 september 2009

Pruimen-port chutney (voor ca. 1 liter chutney)

  • 1 kilo rode pruimen
  • 1 grote ui
  • 100 gram bruine suiker
  • 3 deciliter azijn
  • 1 deciliter port
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kruidnagels

Was de pruimen en ontpit ze. Snipper de ui. Doe alle ingrediënten in een pan met dikke bodem en kook ze in ca. 25 minuten gaar. Kook eventueel in tot een iets dikker geheel. Neem het kaneelstokje en de kruidnagels uit de pan en doe alles over in goed gesteriliseerde potten. Sluit de potten goed af. De afgekoelde chutney kan in de koelkast ca. 3 maanden bewaard worden.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig