Pruimen met cognac en kaas

Marloes Blom

25 juli 2019

Pruimen met cognac en kaas

Heerlijk, de combinatie van zoet en hartig. En je hebt maar 4 ingrediënten nodig, ook wel zo makkelijk. Pruimen met cognac en kaas, een perfecte afsluiter van een lekkere barbecue. Succes verzekerd!

Pruimen met cognac en kaas

Nagerecht voor 2 personen | ± 35 min.

Ingrediënten

  • 8 grote pruimen
  • 200 ml cognac (of rum, whisky, etc.)
  • 2 takjes verse rozemarijn, alleen de naalden
  • 150 g blauwschimmelgeitenkaas of manchego

Pruimen met cognac en kaas

Bereiding

    1. Halveer de grote pruimen en verwijder de pitten. Leg 2 pruimhelften met de snijkant naar boven op een vel aluminiumfolie. Schenk er 2-3 el cognac over en bestrooi met wat naalden verse rozemarijn. Vouw het pakketje dicht en maak op dezelfde manier pakketjes met de resterende pruimen.
    2. Leg de pakketjes op het rooster van de barbecue en laat de pruimen langzaam garen. Dit kan 15-30 min. duren, afhankelijk van de grootte van de pruimen.
    3. Haal de gare pruimen uit de pakketjes en verwijder eventueel de velletjes. Leg de pruimen op een bord. Het sap uit de pruimen en de sterkedrank hebben tijdens het roosteren een siroop gevormd; giet deze over de gare pruimen en serveer met de kaas.

Bron: ‘Gloeiend groen’, Welmoed Bezoen, €22,50, Nijgh & Van Ditmar

Meer lezen:

Meer inspiratie voor een barbecue met vegetarische recepten vind je in editie 7 van Seasons.


Meer Nagerecht