Posteleinsoep
31-05-2010 10:03:33
- 125 gram kruimige aardappels
- 350 gram postelein
- 1 teen knoflook
- 50 gram roomboter
- 1 bakje verse roomkaas of crème fraîche (1,5 deciliter)
- 1 liter bouillon (groente of kip, van tablet)
- paar lente-uitjes en een takje lavas
• Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Doe ze samen met de fijngehakte knoflook in de bouillon en kook ze gaar. • Voeg de fijngeknipte lavas toe. Snijd de postelein fijn en smoor hem even in de boter. • Voeg de postelein toe aan de soep en laat hem een tel zachtjes meekoken. Voeg wat roomkaas of crème fraîche toe (bewaar een beetje voor de garnering). • Pureer de groenten in de soep met een staafmixer. Houd de soep net onder het kookpunt. • Snijd de lente-ui in dunne ringen en laat die nog 5 minuten meegaren. Breng de soep op smaak met zout en peper. • Garneer met een toef crème fraîche of roomkaas en een blaadje postelein.