Posteleinsoep

seasons

31 May 2010

PosteleinsoepVoor 4 personen Ingrediënten:

  • 125 gram kruimige aardappels
  • 350 gram postelein
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram roomboter
  • 1 bakje verse roomkaas of crème fraîche (1,5 deciliter)
  • 1 liter bouillon (groente of kip, van tablet)
  • paar lente-uitjes en een takje lavas

• Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Doe ze samen met de fijngehakte knoflook in de bouillon en kook ze gaar. • Voeg de fijngeknipte lavas toe. Snijd de postelein fijn en smoor hem even in de boter. • Voeg de postelein toe aan de soep en laat hem een tel zachtjes meekoken. Voeg wat roomkaas of crème fraîche toe (bewaar een beetje voor de garnering). • Pureer de groenten in de soep met een staafmixer. Houd de soep net onder het kookpunt. • Snijd de lente-ui in dunne ringen en laat die nog 5 minuten meegaren. Breng de soep op smaak met zout en peper. • Garneer met een toef crème fraîche of roomkaas en een blaadje postelein.


Gratis voor jou



Meer Overig