Pompoen & geitenkaastaartjes

seasons

19 oktober 2009

pompoengeitenkaastaartjesHoofdgerecht voor 6 personen Dit recept brengt alle smaken samen die zo goed bij pompoen passen: scherpe geitenkaas, hartige Parmezaanse kaas en zoete zongedroogde tomaatjes en ui. Serveer de taartjes warm, maar niet gloeiend heet. Voor het korstdeeg

  • 180 gram bloem
  • 90 gram koude boter
  • mespunt zout
  • mespunt cayennepeper
  • 80 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eidooier

Voor de vulling

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gehalveerd en in dunne plakjes
  • 350 gram pompoen, in stukjes van 1-2 cm
  • 2 theelepels gehakte tijmblaadjes
  • 150 gram geitenkaas, in brokjes
  • 100 gram zongedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt en grof gehakt
  • 200 milliliter crème fraîche
  • 2 grote eieren
  • 2 eetlepels geknipte bieslook
  • zout en versgemalen zwarte peper

Extra nodig: 6 kleine taartvormpjes, van ongeveer 9 cm Deeg Doe de bloem, boter, zout en cayennepeper in een keukenmachine en meng tot het op fijn broodkruim lijkt. Voeg de Parmezaanse kaas toe, de eidooier en 1½ eetlepel ijswater en meng tot een deeg ontstaat. Vorm het deeg tot een bal, pak het in plasticfolie en zet minstens 40 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor tot 190 ºC. Rol het gekoelde deeg dun uit en leg het in de 6 taartvormpjes, koel nog eens 30 minuten. Zet de taartvormpjes, met wat aluminiumfolie over de randjes, in de voorverwarmde oven en bak ze 12 minuten. Haal het folie eraf en bak nog 5-6 minuten tot lichtbruin. Vulling Verwarm de olie en bak de ui erin met een beetje zout. Doe het deksel op de pan en zet het vuur lager, laat de ui in 10-12 minuten zacht worden maar niet bruin. Voeg de pompoen toe en laat even meebakken; roer af en toe door, tot zacht en bruin. Doe de tijm erbij, nog even doorroeren en dan van het vuur halen en laten afkoelen. Verdeel de pompoen, kaas en tomaatjes over de gebakken taartvormpjes. Meng de crème fraîche met de eieren, bieslook en zout en peper. Giet het mengsel voorzichtig in de vormpjes, zet ze terug in de hete oven en bak 25-30 minuten tot het eimengsel gestold is. Laat even afkoelen voor serveren.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht