Pittig-zoete notenkoekjes
31-05-2010 09:35:25
Ingrediënten:
- olie om in te vetten
- 300 gram gemengde gepelde noten (pecan, cashew, hazelnoot, amandel)
- 60 gram honing
- 50 gram suiker
- 1 theelepel zout
- rasp van ½ limoen
- ¼ theelepel gemalen, gedroogde rode peper
- ½ bosje verse koriander, fijngehakt
Verwarm de oven voor op 160 ˚C. Vet een bakblik in met de olie. Meng de noten met honing, suiker, zout, limoenrasp en rode peper in een kom goed door elkaar. Spreid ze zoveel mogelijk in 1 enkele laag uit op het ingevette bakblik. Bak ze circa 5 minuten in het midden van de oven en roer dan even door. Zorg ervoor dat er weer 1 enkele laag ontstaat. Bak de noten nog 8-10 minuten De suiker moet borrelen. Neem het bakblik uit de pan en laat de noten iets afkoelen. Sprenkel er de koriander over en snijd de noten in mooie repen.