Pistachenoten uit Bronte

seasons

30 oktober 2012

pistache plukken

pistachenotenDe smaragdgroene pistachenootjes uit het Siciliaanse Bronte zijn wereldwijd bekend om hun kwaliteit. Om die te behouden oogsten de pistacheboeren met de hand en alleen in oneven jaren. Maar de fijne smaak is ook te danken aan de minerale zouten in de harde, vulkanische bodem aan de voet van de Etna. Het waren de Arabieren die de pistachebomen meenamen naar Sicilië, zo’n dertien eeuwen geleden. Ze legden plantages aan op verschillende delen van het eiland. Maar nergens was de kwaliteit van de pistachenootjes zo goed als hier in Bronte. En dat is nog altijd zo. Opvallend genoeg heeft dat alles te maken met de schrale omstandigheden waaronder de bomen hier groeien. pistache plukkenDe eerstvolgende pistacheoogst vindt plaats in de nazomer van 2013. Kijk voor meer informatie op www.bronteinsieme.it.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig