Peren-amandel pickle
29-09-2009 09:43:04
Peren-amandel pickle (Voor ca. 1 literpot pickles)
- 1 kilo stevige peren
- 125 gram amandelen
- 750 milliliter witte wijnazijn
- 1 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
- 300 gram suiker
- 1 cm gemberwortel, geschild en in plakjes
Snijd de peren in 4-6 parten en verwijder het klokhuis, maar schil ze niet. Rooster de amandelen in een droge koekenpan lichtbruin. Doe de azijn, het vijfkruidenpoeder, de suiker en de gemberwortel in een pan en breng alles aan de kook. Laat het mengsel nog 5 minuten zachtjes koken. Voeg de peren en amandelen toe en laat ze in ca. 25 minuten gaar koken. Doe over in goed gesteriliseerde potten. Sluit de potten goed af. De afgekoelde pickle kan in de koelkast ca. 3 maanden bewaard worden.