Pastinaakblini’s met geitenkaas

seasons

11 december 2012

pastinaakbliniValli Little weet haar momenten te kiezen. 
Deze food director van 
de Australische tak van 
het tijdschrift delicious. houdt van het goede leven 
en weet van ieder gerecht een uniek feestje te maken. Niet voor niets is ze ook 
de held van de Nederlandse delicious.-redactie, die graag haar recepten publiceert en er zelfs een heel kookboek aan wijdt. Wij bladerden 
het likkebaardend door en geven u alvast een voorproefje: Pastinaakblini’s met geitenkaas. circa 25 stuks Ingrediënten: -5 kleine (± 600 gram) pastinaken -zonnebloemolie, om in te bakken -60 gram zelfrijzend bakmeel -gezeefd 3 eieren + 2 extra eiwitten -40 gram boter, gesmolten -200 gram zachte geitenkaas -pitten van 1 granaatappel -honing en kiemslablaadjes of cressen, voor erbij Bereidingswijze: *Snijd 1 pastinaak in flinterdunne plakjes 
(de mandoline is ideaal). *Verhit 2 cm olie in een koekenpan en bak de plakjes pastinaak in 1 minuut knapperig en goudbruin. *Schep de chips met een schuimspaan op keukenpapier en laat ze uitlekken. *Hak de overige 4 pastinaken grof en zet ze in een pan met koud water en wat zout op hoog vuur. Breng aan de kook, draai het vuur middelhoog tot laag en laat de pastinaak in 12-15 minuten gaar worden. *Giet de groente af, pureer met een puree-knijper of stamp met een pureestamper fijn. Breng op smaak met zout en peper en laat iets afkoelen. *Roer de bloem en de hele eieren door de pastinaakpuree. *Klop de 2 extra eiwitten met een mixer tot er stijve pieken ontstaan en roer de helft van het schuim door de pastinaakpuree om deze wat luchtiger te maken. *Spatel nu de rest er 
luchtig door tot alles net is gemengd. *Vet een koekenpan met antiaanbaklaag 
dun in met gesmolten boter en zet de pan 
op middelhoog vuur. *Bak de blini’s in porties en vet de pan 
tussendoor zo nodig weer in. Schep porties van 1 eetlepel blinibeslag in de koekenpan en bak ze 1-2 minuten tot er kleine luchtbelletjes op het oppervlak ontstaan. *Keer ze om, bak ze in nog 1 minuut goudbruin en gaar. Laat
ze afkoelen.  Leg de blini’s op een grote schaal en smeer op elk een beetje geitenkaas. *Garneer met een pastinaakchip en granaatappelpitjes. Sprenkel er vlak voor het serveren een beetje honing over en garneer met cres of de kiemslablaadjes. Bereiden ± 1 uur. ‘delicious. lekker koken! 112 recepten voor elk moment’ van Valli Little, vol inspiratie voor elk seizoen en elke gelegenheid, is te bestellen via 
www.deliciousmagazine.nl/lekkerkoken.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht