Mini-spek/kaaspannenkoekjes met bieslooksaus

seasons

20 October 2009

Pannenkoeken zijn altijd een goed idee! Deze smakelijke variant met spek, kaas en bieslooksaus is ook zeker de moeite waard om een keer te maken.  Voor 12 pannenkoekjes Ingrediënten:

  • 75 gram bloempannenkoek
  • 3 gram gist
  • 50 milliliter lauwe melk
  • snufje zout
  • 3 eetlepels bier
  • 4 sprietjes bieslook, fijngehakt
  • peper en zout
  • 12 kleine stukjes ontbijtspek
  • 12 kleine stukjes oude kaas
  • 100 milliliter zure room

Meng de bloem, gist, lauwe melk en het zout door elkaar. Voeg al kloppend beetje bij beetje het bier toe tot een glad beslag ontstaat. Laat het beslag afgedekt ca. 1 uur rusten. Roer de bieslook door de zure room en breng op smaak met peper en zout. Bak de stukjes spek uit. Bak in een grote koekenpan telkens 3 pannenkoekjes met spek en kaas. Houd ze warm en bak de rest. Serveer met de zure room.


Meer Bijgerecht