Maïsnestjes

seasons

31 May 2010

Ingrediënten:

  • 75 gram maïsmeel
  • 35 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • zout
  • 1 ei, losgeklopt
  • 180 milliliter karnemelk
  • 250 gram suikermaïs (blikje)
  • 1 kleine rode paprika, in blokjes
  • ½ bosje bieslook, fijngeknipt
  • 30 gram boter, gesmolten
  • 1 klein bakje zure room
  • versgemalen peper

Doe maïsmeel, bloem, bakpoeder en zout in een kom en roer beetje bij beetje het ei en de karnemelk erdoor tot een glad beslag ontstaat. Voeg de maïs, 2/3 van de paprika en 2/3 van de bieslook toe en roer goed door. Verwarm wat van de boter in een pan en bak telkens 3 à 4 kleine eivormige pannenkoekjes van het beslag. Houd ze warm in een warme oven. Serveer de blini’s met de zure room en garneer met de rest van de paprika en de bieslook. Maal er ten slotte wat peper over.


Gratis voor jou



Meer Overig