Macarons

seasons

29-09-2009 08:27:22

Macarons zijn soms te mooi om op te eten

Nodig voor de koekjes:

  • 75 gram amandelpoeder (of heel fijn gemalen amandelen)
  • 60 gram poedersuiker
  • 12 gram bloem
  • 100 gram eiwit (van ongeveer 
3 eieren)
  • 25 gram fijne kristalsuiker

Voor de walnootkrokant:

  • 150 gram suiker
  • 75 gram grof gehakte walnoten

Voor de mousselinecrème:

  • 250  milliliter melk
  • 125 gram suiker
  • 1 ei
  • 30 gram custardpoeder
  • 150 gram boter

mac Verwarm de oven voor op 175 ˚C. Meng amandelpoeder, de poedersuiker en de bloem. Klop het eiwit met de suiker tot een stevig schuim. Spatel het amandelmengsel voorzichtig door de eiwitten. Spatel niet te lang en zorg dat het volume enigszins behouden blijft. Doe dit beslag in een spuitzak (spuitmondje ½ cm) en spuit kleine noppen ter grootte van een muntstuk van 2 euro op bakpapier. Bak de macarons circa 15 minuten in het midden van de oven. Voor de walnootkrokant: smelt in een pannetje (met antiaanbaklaag) de suiker tot een goudbruine karamel. Voeg de walnoten toe en schenk dit mengsel op bakpapier. Laat het afkoelen, hard worden en stamp het tot gruis. Voor de mousselinecrème: meng de melk met de suiker, het ei en het custardpoeder. Kook zachtjes tot er een dikke vla ontstaat. Blijf goed roeren over de bodem, het mengsel brandt makkelijk aan. Roer van het vuur af meteen 75 gram boter door het mengsel en laat het geheel afkoelen. Klop het na het afkoelen met een handmixer of keukenmachine luchtig en voeg de rest van de boter toe. Als de crème schift, verwarmt u hem voorzichtig tot kamertemperatuur en klopt u hem glad. Roer door deze crème naar smaak meer of minder van het eerder gemaakte walnootkrokant. Plak de gebakken amandeldopjes per twee stuks aan elkaar met behulp van een toefje walnotencrème.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!

Meer Nagerecht