Lookwraps met zalm

seasons

30 March 2010

rol

Heerlijk gerechtje voor 4 personen

  • 5 eieren
  • 50 gram bloem
  • 50 milliliter melk
  • 50 milliliter Spa rood
  • 2 handjes gemengde verse voorjaarskruiderij, waarvan bieslook en daslook de boventoon voeren (peterselie, dragon, dille, lavas)
  • snuf zout en peper uit de molen
  • boter of olie om te bakken
  • 125 gram crème fraiche of zachte verse roomkaas
  • 200 gram gerookte zalm in plakjes
  • extra bieslooksprieten
  • een stevig prikkertje
  • een extra daslookblad

Bereidingswijze Roer de eieren, bloem, melk en Spa rood in een kom tot een glad deeg. Voeg zout en peper toe naar smaak. Was de kruiden, snijd ze fijn en roer ze door het beslag. Verhit boter of olie in een flensjespan en bak kleine pannenkoekjes. Bewaar ze in een stapel op een bord. Besmeer ze dun met crème fraiche of roomkaas en beleg ze met plakjes zalm. Leg een bosje bieslooksprietjes in het midden en rol ze op tot wrap. Bind ze samen met een strip daslookblad en steek er een prikker in. Snijd ze in stukjes voor bij de borrel.


Gratis voor jou



Meer Lunchgerecht