Lavendelgelei

seasons

7 juni 2010

Voor 3 potjes van 2,5 deciliter Lavendelgelei is één van de ontelbare soorten gelei die van kruiden kunnen worden gemaakt. Het kan met alle eetbare kruiden! Een kind kan de was doen: als je een potje kruidenthee kunt zetten, kun je ook kruidengelei maken. Doe bij een getrokken kruidenthee wat geleisuiker en een scheutje citroen of witte wijn azijn om de kleur mooi te houden. Gebruik eventueel wat voedselkleurstof. Ingrediënten:

  • 150 g verse lavendelbloemen
  • 8 dl water
  • 1 kilo geleisuiker
  • 1 el witte wijnazijn

Breng het water aan de kook en doe er de lavendel bij. Doe een deksel op de pan en laat alles ca. 5 min. op laag vuur koken. Neem van het vuur (houd het deksel op de pan) en laat minstens 20 min. maar liever 1 nacht staan. Zeef het mengsel en meet 7,5 deciliter vocht af. Doe de geleisuiker bij het lavendelwater en breng aan de kook. Laat alles ca. 4 min. borrelend kokend. De kooktijd gaat in als het vocht over de hele oppervlakte borrelt. Giet het hete vocht in 3 goed schoongemaakte en gesteriliseerde potjes en sluit goed af. Laat ca. 1 maand rijpen voor een goede smaak. De gelei is afgesloten ca. 1 jaar houdbaar. Bewaar na opening in de koelkast. Heerlijk op Engelse scones of stokbrood.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig