Lavendelcake

seasons

07-06-2010 13:36:38

Ingrediënten:

  • 55 g zachte boter + extra om in te vetten
  • 170 g suiker
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 170 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl vanille-extract
  • 3 el melk
  • 1 flinke el verse of gedroogde lavendelbloemen, gehakt + extra om te garneren

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een cakeblik in. Klop de boter met de suiker romig met een elektrische mixer. Klop één voor één de eieren er door. Meng er het bakmeel, het vanille-extract, de melk en de lavendelbloemen door. Giet het beslag in het cakeblik en bak in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar. Als een prikker schoon uit de cake komt, is hij klaar. Nog 5-8 minuten afkoelen in het blik en daarna verder afkoelen op een rekje. Giet er wat citroen-lavendelglazuur (zie recept hieronder) over en bestrooi met wat lavendelbloemen.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."


De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht