Lavendelcake

seasons

7 June 2010

Ingrediënten:

  • 55 g zachte boter + extra om in te vetten
  • 170 g suiker
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 170 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl vanille-extract
  • 3 el melk
  • 1 flinke el verse of gedroogde lavendelbloemen, gehakt + extra om te garneren

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een cakeblik in. Klop de boter met de suiker romig met een elektrische mixer. Klop één voor één de eieren er door. Meng er het bakmeel, het vanille-extract, de melk en de lavendelbloemen door. Giet het beslag in het cakeblik en bak in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar. Als een prikker schoon uit de cake komt, is hij klaar. Nog 5-8 minuten afkoelen in het blik en daarna verder afkoelen op een rekje. Giet er wat citroen-lavendelglazuur (zie recept hieronder) over en bestrooi met wat lavendelbloemen.


Gratis voor jou



Meer Nagerecht