Lavendel shortbread* koekjes

seasons

7 juni 2010

Ingrediënten:

  • 100 g zachte boter
  • 50 g suiker
  • 10 druppels (eetbare) lavendelessence**
  • 100 g bloem
  • 50 g maïsmeel of rijstebloem
  • rasp van 1 citroen
  • ½ tll lavendelbloemen, vers of gedroogd
  • suiker om te bestrooien

Verwarm de oven voor op 160 °C. Klop boter, suiker en lavendelessence romig met een elektrische mixer. Meng er de 2 bloemsoorten, citroenrasp en lavendelbloemen door. Rol het deeg uit tot een lap van ca. 0,5 cm dik. Steek er met een koekjesvorm rondjes uit. Rol het overgebleven deeg weer uit en steek er weer rondjes uit. Ga zo door tot het deeg op is. Leg de rondjes op een bakblik, bestrooi met de suiker en laat ca. 20 min. afgedekt rusten in de koelkast. Bak het shortbread in 25-35 min. heel licht bruin. * Shortbread is een bekend Engels soort zandgebak of zandkoekje. ** Lavendelessence of lavendelextract is te koop bij de drogist.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht