Lammetjestaart met mascarpone en kokos

seasons

22 september 2009

In Polen komt met Pasen altijd een cake in de vorm van een lammetje op tafel. Dit lammetje heeft een vachtje van mascarpone en kokos. Lammetjestaart met marscapone en kokos

  • 1 bakvorm in de vorm van een lammetje
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 75 gram geraspte kokos (het liefst vers) + 100 gram voor het garneren
  • 3 eieren
  • 175 gram zachte boter (= extra om in te vetten)
  • 175 gram fijne tafelsuiker

Voor de buitenkant

  • 250 gram mascarpone
  • 25 gram fijne tafelsuiker
  • snoepjes voor ogen en mond

Verwarm de oven voor op 170 ˚C. Zeef het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder in een kom. Voeg alle ingrediënten toe en klop er met de deeghaken van de mixer een dik beslag van. Vet de bakvorm in en giet het beslag in 1 kant van de vorm tot aan de rand. Doe de vorm dicht en bak het lammetje in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar. Neem de cake uit de oven en laat circa 2 min staan. Verwijder de bovenkant en laat nog circa 5 minuten staan. Haal de cake uit de vorm en laat op een rekje helemaal afkoelen. Besmeer het lammetje helemaal met de mascarpone en bestrooi met het kokos. Maak met kleine snoepjes zwarte ogen, een zwarte neus en een roze of rood mondje.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht