Kweeperencompote met steranijs

seasons

31 mei 2010

Ingrediënten:

  • 700 gram kweepeer
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 3,5 deciliter water
  • 130 gram suiker
  • 3 steranijszaden
  • 1 stokje kaneel

Schil de kweeperen, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukken. Gooi schillen klokhuizen niet weg. Bewaar het vruchtvlees in ruim water met het citroensap. Breng 3,5 deciliter water met suiker, de schillen en de klokhuizen van de kweeperen, de steranijs en de kaneel aan de kook en laat 30 minuten koken. Zeef het sap en gooi de schillen en klokhuizen nu weg. Neem de kweepeerstukken uit het citroenwater en doe de stukken in het suikerwater. Laat de kweepeer op laag vuur ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen tot de kwee gaar is en het meeste vocht verdampt is. Giet de kweeperen eventueel af en schep het vruchtvlees in goed schoongemaakte glazen potten.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig