Kruidige kiprolletjes

Anne Bonthuis

17-02-2015 08:13:43

Rob van der Vet

Groentesoep en gekookte wortels, daarvan kennen we peterselie wel. Maar dit oeroude kruid verdient een herkansing. Want in een Italiaanse pasta of koude lentesoep komt zij pas echt goed tot haar recht. Het hele jaar door uit uw eigen moestuin.

Hoofdgerecht voor 4 personen| Bereiden: circa 45 minuten. Nodig

  • 4 (biologische) kipfilets à 125 gram
  • peper, zout
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 200 gram ricotta
  • 3-4 eetlepels oregano, fijngesneden
  • 2 eetlepels kleine kappertjes (of grotere, grof gehakt)
  • 8 dunne plakjes rauwe ham
  • blaadjes van 2-3 takjes platte peterselie
  • 4 eetlepels olijfolie

Extra nodigstukje huishoudfolie, keukentouw Bereidingswijze

  1. Halveer elke kipfilet door hem, plat liggend, voorzichtig onder de hand door in tweeën te snijden tot dunne filetjes van circa 10 x 15 centimeter.
  2. Leg elke filetje tussen ruim huishoudfolie en geef er met bij voorbeeld de bodem van een steelpan een klap op, om de filets nog iets dunner te maken. Bestrooi de filets met wat peper en zout.
  3. Voor de vulling: fruit de sjalot circa 3 minuten op half hoog vuur in een koekenpan.
  4. Meng in een kommetje de ricotta met de oregano, kappertjes met wat peper en zout.
  5. Verdeel dit over de dunne kipfilets en rol ze op tot rechte rolletjes van circa 10 centimeter breed.
  6. Bestrooi elk plakje ham met 1/8 van de losgehaalde peterselieblaadjes en leg er een kiprolletje op.
  7. Rol de gevulde kipfilets elk in een plakje ham en bind de rolletjes op met een stukje keukentouw.
  8. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de rolletjes zachtjes mooi bruin en gaar in ongeveer 15-20 minuten.

Ook koud, als lunch of (in plakken gesneden) als borrelhapje kun je dit gerecht heerlijk eten!    

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Hoofdgerecht