Hazenpeper met paddenstoelen

seasons

20 oktober 2009

Voor 6-8 pannetjes Ingrediënten:

  • 5 gram gedroogde wilde paddenstoelen
  • 250 gram haaspoelet
  • zout, peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ½ selderijstok, fijngehakt
  • 1 worteltje, fijngehakt
  • 60 milliliter rode wijn
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 1 takje verse rozemarijn
  • rasp van ½ citroen

Week de paddenstoelen ca.15 minuten in 50 milliliter warm water. Neem ze uit het vocht, maar bewaar het vocht. Bestrooi de haas met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Bak het sjalotje, knoflook, selderij, paddenstoelen en wortel even mee. Voeg de wijn, het weekvocht van de paddenstoelen, de tomatenpuree en de rozemarijn toe en stoof de haas in ca. 2 uur zachtjes gaar. Breng op smaak met peper en zout en geraspte citroen.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht