Grottenbierpannenkoekjes met kersenroom

seasons

22 September 2009

Grottenbier is een Belgisch donker bier en smaakt heerlijk in deze pannenkoekjes. Maak het geheel af met zelfgemaakte kersenroom. Smakelijk eten! Grottenbierpannenkoekjes met kersenroom Nagerecht voor 4 personen

  • 150 gram zelfrijzend bakmeelpannenkoek
  • zout
  • 1 ei
  • 250 milliliter grottenbier
  • 250 gram mascarpone
  • 3 eetlepels zwarte kersenjam
  • roomboter

Zeef het bakmeel boven een kom. Voeg ½ theelepel zout toe. Maak een kuiltje en breek er het ei boven. Schenk het bier scheutje voor scheutje erbij en klop tot een glad beslag. Laat het beslag 30 minuten in de koelkast rusten. Roer de mascarpone los en schep er de jam in 2 tot 3 slagen door. Bak in een koekenpan met wat boter van het beslag 12 kleine pannenkoekjes. Serveer de pannenkoekjes met de kersenroom.


Gratis voor jou



Meer Nagerecht