Groenevingerskoekjes

seasons

31 mei 2010

Voor circa 30 koekjes. Knapperige koekjes die goed smaken bij een kop thee. Ingrediënten:

  • 50 gram zachte boter
  • snufje zout
  • 120 gram fijne tafelsuiker + extra om te bespenkelen
  • 1 ei, gesplitst
  • rasp van 1/2 citroen
  • 200 gram gezeefde bloem + extra om uit te rollen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels gedroogde lavendelbloemetjes

Verwarm de oven voor op 175 ˚C. Bekleed twee bakblikken met bakpapier. Klop met een elektrische mixer de boter met de suiker licht en romig. Doe er het eigeel en de citroenrasp bij en klop goed door. Doe de bloem in de kom, doe er het citroensap en de lavendelbloemen bij en kneed er snel een zacht deeg van. Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak tot een circa 5 millimeter dikke rechthoek. Snijd er vingerdikke staafjes van. Klop het eiwit los en bestrijk er de koekjes mee. Besprenkel met de suiker. Bak de koekjes in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten gaar en lichtbruin.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht