Groene asperges met meikaas

seasons

1 oktober 2009

Groene asperges met meikaas Voorgerecht voor 4 personen

  • 800 gram groene asperges
  • zout
  • 25 gram gepelde pistachenootjes
  • 250 gram meikaas
  • 1 eetlepel kappertjes
  • ½ eetlepel verse dragon
  • zout, versgemalen zwarte peper

Snijd van de asperges het houtachtige uiteinde op 2-3 cm af. Kook de asperges in een aspergepan met ruim water met wat zout in 5-8 minuten beetgaar. Hak de pistachenootjes grof. Verkruimel de meikaas boven een kom en schep de pistachenootjes, -kappertjes en dragon erdoor. Maal er wat peper boven en voeg eventueel wat zout toe. Neem de gekookte asperges met een schuimspaan uit de pan en leg ze op vier borden met de punten naar een kant. Schep het meikaasmengsel erover. Tip: Gratineer de asperges heel even onder een hete grill tot de kaas licht gaat kleuren.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig