Granaatappel- frambozensiroop

seasons

22 september 2009

Deze siroop is ook heerlijk in een bowl van rood fruit. Schep in een glazen bowlschaal 500 gram rood fruit (aardbeien, frambozen, blauwe bessen en bramen) door elkaar. Schenk er een flinke scheut granaatappel-frambozensiroop over en vul aan met mousserende witte wijn. Granaatappel-frambozensiroop Voor 1 fles van ca. 1 liter

  • 4 granaatappels
  • 400 gram frambozen
  • sap van een halve citroen
  • 750 gram witte basterdsuiker
  • 1 schone fles (inhoud 1 liter)

Halveer de granaatappels en schep de roze-rode pitjes eruit. Meng de granaatappelpitjes met de frambozen in een pan en voeg 100 milliliter water toe. Kneus het fruit met een stamper. Breng de massa afgedekt op matig hoog vuur langzaam tot tegen de kook aan en verwarm het mengsel 10-15 minuten tot het fruit zacht is en het sap eruit komt. Hang een stuk kaasdoek of een schone theedoek in een zeef boven een andere pan en laat het fruit zeker 2 uur uitlekken. Druk het fruit niet uit, anders wordt het sap troebel. Meet 500 milliliter sap af en schenk dit in een kom. Voeg de suiker en het citroensap toe en roer met een houten lepel tot de suiker helemaal is opgelost. Schenk de siroop door een trechter in de fles. Sluit de fles af en plak er een etiket met de naam en bereidings-datum erop. De siroop is zeker 1-2 maanden houdbaar op een koele plaats of in de koelkast.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig