Geroosterde gemberbietjes

seasons

29 September 2009

Geroosterde gemberbietjes Bijgerecht voor 4-6 personen

  • 500 gram kleine bietjes
  • 500 gram worteltjes
  • 3 cm verse gember, geschild
  • 60 milliliter olijfolie
  • sap en zeste van 1 citroen
  • 100 milliliter gembersiroop
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • 4 teentjes knoflook, doormidden gesneden
  • (gemengde sla met bietenblad)

Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Maak de bietjes schoon en snijd ze in helften of kwarten. Snijd eventueel de wortels doormidden. Snijd de gember in dunne plakjes. Meng in een 
kommetje de olie met de citroenzeste, de 
gembersiroop, koriander, peper, knoflook en het zout. Leg de bietjes, wortels en gember op een bakplaat en giet er het oliemengsel over. Schep goed door. Bak ca. 35 minuten in het midden van de oven gaar. Schep er eventueel vlak voor het serveren de sla doorheen.


Gratis voor jou



Meer Bijgerecht