Gerookte sneeuwbal met zalm en garnalen

seasons

29 September 2009

Gerookte sneeuwbal met zalm en garnalen Voorgerecht voor 4 personen

  • 225 gram gekookte garnalen
  • 30 gram komkommer
  • 125 gram zure room
  • 3 takjes dille, gehakt
  • rasp van ¼ citroen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 8 plakjes gerookte zalm

Pel de garnalen en hak ze grof. Schil de komkommer en snijd ze in stukjes. Doe de garnalen, komkommer, zure room, dille en citroen in een blender en mix met korte pulsen tot een grove pasta. Breng op smaak met zout
en peper. Bekleed 4 kleine ingevette souffléschaaltjes
 of timbaaltjes met gerookte zalm. De zalm moet over
de randen hangen. Verdeel het garnalenmengsel over
de bakjes en vouw de zalm er over dicht. Dek af met huishoudfolie en laat 1 nacht in de koelkast opstijven. Keer de schaaltjes om en serveer met knapperige stukjes witte toast.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig