Gerookte sneeuwbal met zalm en garnalen
29-09-2009 13:39:49
Gerookte sneeuwbal met zalm en garnalen Voorgerecht voor 4 personen
- 225 gram gekookte garnalen
- 30 gram komkommer
- 125 gram zure room
- 3 takjes dille, gehakt
- rasp van ¼ citroen
- zout
- versgemalen peper
- 8 plakjes gerookte zalm
Pel de garnalen en hak ze grof. Schil de komkommer en snijd ze in stukjes. Doe de garnalen, komkommer, zure room, dille en citroen in een blender en mix met korte pulsen tot een grove pasta. Breng op smaak met zout en peper. Bekleed 4 kleine ingevette souffléschaaltjes of timbaaltjes met gerookte zalm. De zalm moet over de randen hangen. Verdeel het garnalenmengsel over de bakjes en vouw de zalm er over dicht. Dek af met huishoudfolie en laat 1 nacht in de koelkast opstijven. Keer de schaaltjes om en serveer met knapperige stukjes witte toast.