Gegrilde Sint-Jakobsschelpen met truffelolie en zeekraal

seasons

22 maart 2010

Ingrediënten:

  • 8 verse, grote sint-jakobsschelpen (zonder schelp)
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 150 g zeekraal
  • 12 kerstomaatjes
  • 2 eetlepels olijfolie extra vergine met truffelaroma
  • fleur de sel
  • versgemalen citroenpeper

Bereiden: Laat de sint-jakobsschelpen op kamertemperatuur komen. Boen de citroen schoon onder stromend water, dep hem droog en trek met een canneleermesje lange, dunne reepjes van de schil. Verhit de olijfolie in een wok en fruit de knoflook met de citroenschil op heel zacht vuur tot het gaat geuren. Draai het vuur hoger en schep de zeekraal en tomaatjes erdoor. Roerbak 1 à 2 minuten. Verhit een grillpan tot deze gloeiend heet is. Bestrijk de schelpen rondom met truffelolie en rooster ze in de hete grillpan 3 tot 4 minuten, totdat ze mooie bruine strepen krijgen en bijna gaar zijn. Keer de schelpdieren halverwege om en bestrooi ze met fleur de sel en citroenpeper. Schep de zeekraal op vier warme borden en leg de sint-jakobsschelpen erop.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht