Gazpacho

seasons

2 October 2009

Voor 4 personen Ingrediënten:

  • 1 rode peper
  • 750 g rijpe tomaten, in stukjes gesneden
  • 150 g komkommer, in stukjes gesneden
  • 1 el zeezout
  • 1 teentje knoflook, grof gesneden
  • 50 g zuurdesembrood, zonder korst
  • 80 ml droge sherry
  • 125 ml water
  • Tabascosaus
  • Selderijstengels of basilicumblaadjes als garnering

Rooster de rode peper op een open vuur of onder de grill tot de buitenkant is geblakerd en gebladderd. Doe de peper in een schaal en dek af met vershoudfolie. Verwijder na het afkoelen het vel door het van het vruchtvlees te wrijven. Verwijder de zaadjes en de steel. Doe de tomaten en komkommer in een schaal en bestrooi met het zeezout. Roer een paar keer en laat 15 minuten staan. Voeg knoflook, zuurdesem en peper toe aan de tomaten en komkommer, en pureer tot een gladde massa in een blender of foodprocessor. Schenk over in een schaal of grote kan en voeg sherry en water toe. Even goed doorroeren. Voeg daarna Tabasco druppel voor druppel toe tot het geheel de gewenste smaak heeft. Voeg zeezout naar smaak toe. Laat afkoelen in de ijskast tot het klaar is om geserveerd te worden. Serveer met selderijstengels of fijngesneden basilicumblaadjes.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig