Frisse Buche de chèvre

Anne Bonthuis

26-05-2015 11:49:18

Van smeltend zacht tot kruimige brokken: er is een Frans geitenkaasje voor elke smaak. Chèvre geeft bovendien aan bijna elk gerecht diepgang. Smelt hem in de pan of strooi hem over het bord voor een frisse toets. In Seasons 05-2015 staan zeven overheerlijke recepten met geitenkaas, hier alvast één gerecht. 

Tarte tatin met uien

Voorgerecht voor 2 personen, bereiden in circa 25 minuten + 40 minuten in de oven Ingrediënten

  • 165 gram kristalsuiker
  • 50 gram boter, in blokjes
  • 6 grote uien, in ringen
  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • bloem om te bestuiven
  • 4 plakken Buche de chèvre
  • versgemalen peper
  • 2 takjes tijm
  • ook nodig: 2 taartvormen van Ø 12 cm, ingevet

 Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 ⁰C.
  2. Meng de suiker met 100 milliliter water in een pan en roer op laag vuur totdat de suiker is opgelost.
  3. Zet het vuur nu iets hoger en breng alles aan de kook. Kook zonder te roeren circa 8 minuten, of totdat de suiker lichtbruin karamelliseert.
  4. Voeg de boter toe en roer tot deze goed is opgenomen. Haal de pan van het vuur.
  5. Verdeel de uienringen over de bodem van de taartvormen.
  6. Schep de karamel over de uien.
  7. Leg 2 plakjes bladerdeeg op een met bloem bestoven aanrecht en rol ze met de deegroller samen tot een plak van 5 millimeter dikte.
  8. Leg het deeg over de gekarameliseerde uien en druk de randen voorzichtig om de uien heen. *Doe hetzelfde met de andere 2 plakjes bladerdeeg en leg deze over de andere taartvorm.
  9. Gebruik een scherp mes om 3 kleine sneetjes te maken in het midden van elk taartdeksel.
  10. Bak de taarten in het midden van de oven in 35-40 minuten goudbruin.
  11. Neem ze uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen.
  12. Draai voorzichtig de taartvormen om met behulp van een bord.

Leg de geitenkaas op de taartjes, bestrooi met wat versgemalen peper en garneer met tijm.

 Geitenkaas is net satijn

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Overig