Forel ras el hanout

seasons

24-06-2010 12:46:12

Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten:

  • 4 forellen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • grof zout
  • 2 eetlepels ras el hanout specerijen (toko)
  • 1½ citroen
  • 100 gram blanke amandelen
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • basilicum

Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de forellen van binnen en buiten onder koud water en dep ze droog met keukenpapier. Vermeng de olijfolie met een theelepel zeezout en de ras el hanout specerijen, rasp en het sap van een halve citroen in een kom en smeer hier de forellen van binnen en buiten mee in. Snijd van de andere citroen de schil tot aan het vruchtvlees af en snijd de partjes los tussen de vliezen. Leg de forellen naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier en vul de buikjes met een paar stukjes citroen vruchtvlees. Bak ze in circa 20 minuten in de oven gaar. Bak ondertussen de amandelen in een pan in wat olie lichtbruin. Voeg de bosuitjes toe, bak nog even mee en bestrooi met zeezout. Serveer de forellen met de amandelen en bestrooi met een handje gescheurde basilicumblaadjes.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Hoofdgerecht