Espressokoekjes

seasons

2 oktober 2009

Voor 25 koekjes Ingrediënten:

  • 120 gram zachte boter
  • 50 gram bruine suiker
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • 140 gram bloem + 30 gram om uit te rollen
  • 2 theelepels instant espressopoeder
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • snufje zout
  • 60 gram bittere chocolade (gehakt)
  • (eventueel chocoladekoffieboontjes voor garnering)

Klop met een elektrische mixer de boter met de beide suikers romig. Voeg al kloppend het ei toe. Doe er de bloem, het espressopoeder, het cacaopoeder, het zout en de chocolade bij en meng tot een egaal deeg. Vorm een bol van het deeg en duw het plat. Doe het deeg in een plastic zak en laat het in de koelkast circa 1 uur rusten. Verwarm de oven voor op 180˚ C. Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak en snijd er met een mesje de vorm van een koffieboontje uit. Kerf in het midden een sneetje. Geef er affogato bij.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht