Dennenboompjes van deeg
04-11-2010 11:16:24
Een klassieker in de koektrommel tijdens de decembermaand en een feest om met elkaar te maken. Rijkelijk voorzien van chocoladeslingers en snoepballen als finishing touch. Voor ca. 20 dennenboompjes Ingrediënten
- 170 g bloem + extra om te bestuiven
- ½ tl bakpoeder
- snufje zout
- 2 tl gemberpoeder
- 2 tl kaneelpoeder
- 60 g boter
- 60 g witte basterdsuiker
- 1 ei
- 2 el honing
- 1 zakje chocoladeglazuur (Dr. Oetker)
- 1 potje discodip (Dr. Oetker)
Werkwijze
- Meng de bloem, het bakpoeder, het zout en alle specerijen goed door elkaar.
- Klop met een elektrische mixer de boter met de suiker romig.
- Klop het ei en de honing door het mengsel.
- Zet de mixer op een lage stand en voeg de bloem toe.
- Vorm een bal van het mengsel en laat het in een plastic zakje ca. 30 min. rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 160 ˚C.
- Rol het deeg uit op een stuk bakpapier (1).
- Druk er met een kerstboomvormpje boompjes uit en neem de rest van het deeg weg (2).
- Bak de koekjes 15-20 minuten in het midden van de oven lichtbruin en gaar (3).
- Laat de koekjes afkoelen en helemaal koud worden op een rekje.
- Rol intussen het overgebleven deeg weer uit en druk er weer vormpjes uit. Ga zo door tot al het deeg op is.
- Maak het pakje glazuur warm volgens de gebruiksaanwijzingen.
- Knip een klein puntje van het zakje en teken slingers op de koekjes.
- Schud er de discodip over en laat hard worden.