De reuzen uit het oerbos

Anne Bonthuis

20 June 2015

Foto: Ruud Maaskant

In Seasons 6-2015 staat het verhaal van Annemarie Bergfeld over de indrukwekkende wisenten. Wie wandelt in Nationaal Park Zuid-Kennemerland waant zich zomaar even in de Russische wouden als je oog in oog staat met deze kuddedieren. Voor de trouwe Seasons lezer hebben we een paar leuke aanbiedingen. Dus lees gauw verder.

Foto: Ruud Maaskant

Foto: Ruud Maaskant

Zelf wisenten zien? Een bezoek aan het Kraansvlak begint bij bezoekerscentrum De Kennemerduinen, Zeeweg 12, Overveen. De grootste kans om wisenten tegen te komen: naar het uitzichtpunt bij het Meertje van Burdet lopen of het Wisentenpad (gele paaltjes, 3 km) volgen. Het pad is tijdens het vogelbroedseizoen (1 maart-30 augustus) gesloten. Kijk op deze website voor actuele informatie en de do’s en don’ts op deze route. Seasons aanbieding Voor maximaal vijftien Seasons-lezers leidt Sjakel van Wesemael een excursie op zaterdag 18 juli. Dit is de enige kans om tijdens het broedseizoen het Kraansvlak te bezoeken en mogelijk ook wisentenkalfjes te zien. De Seasons-excursie is een wandeling van 3 à 4 uur, duin-op duin-af (goede basisconditie vereist). Kinderen vanaf 12 jaar kunnen mee. Start: 10.00 uur, bij bezoekerscentrum De Kennemerduinen. Prijs: € 15 (speciaal voor Seasons-lezers, normaal € 35). Neem zelf een lunch mee of ga na afloop naar het Duincafé van het bezoekerscentrum. Aanmelden kan via deze link. Vul code ‘Seasons’ in.

Let op! Bij voldoende aanmeldingen vindt een tweede excursie plaats op zaterdag 25 juli.

Nachtje blijven slapen

  • B&B Groen in Aerdenhout is een romantische, rietgedekte villa, www.bnbgroen.nl. Speciale aanbieding voor Seasons-lezers:  t/m 31 december 2015 twee nachten superior room voor € 180 (in plaats van € 192) of drie nachten voor € 258 (in plaats van € 286) voor 2 personen. Inclusief ontbijt, gratis fietsen en versgebakken taart met koffie/thee bij aankomst.

Andere overnachtingstips


Gratis voor jouMeer Agenda